Gezond tussendoortje: Geroosterde kikkererwten

Ingrediënten:

Voor een schaaltje (2 porties):

  • 1 potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef
  • Meng in een kom de kikkererwten met de olijfolie en kruiden
  • Verspreid de gekruide kikkererwten over een met bakpapier beklede ovenplaat
  • Rooster ze 30 minuten in de oven en schep ze halverwege even om.

Voedingswaarde*:

Bevat per portie 7 g eiwit, 15 g koolhydraten, 8 g vet (waarvan 1 g verzadigd vet), 7 g vezel, 1 g zout, 176 kcal.