Schijf van Vijf

PRAKTIJK SLUIT PER 8 DECEMBER 2018 DEFINITIEF

Gezond eten volgens de Schijf van Vijf.

Om fit en gezond te leven is het belangrijk om gezond te eten. Hiervoor is de schijf van vijf een goede leidraad.

De  vijf regels van de schijf van vijf:
  • Eet gevarieerd
  • Eet niet te veel en beweeg
  • Eet minder verzadigd vet
  • Eet veel groente, fruit en brood
  • Ga veilig met voedsel om
De vijf vakken geven invulling aan het begrip gevarieerd eten:
Schijf 1 Groente en fruit
Schijf 2 Brood, (ontbijt)granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten
Schijf 3 Zuivel, vlees(waren), vis, ei en vleesvervangers
Schijf 4 Vetten en olie
Schijf 5 Dranken
schijf-van-vijf-klein
De Doelstelling van een gewichtsconsulent is de behandeling van mensen met een onder- of overgewicht.
Of misschien heeft u behoefte aan een advies over gezonde voeding zonder dat er sprake is van een onder- of overgewicht , ook dat is mogelijk.

BMI: Body Mass Index

  • < 18,5 ondergewicht
  • 18,5-25 normaal, gezond lichaamsgewicht
  • 25-30 overgewicht
  • 30-35 obesitas (medisch overgewicht)
  • >40 morbide obesitas (ziekelijk overgewicht)
Deze BMI wordt toegepast bij volwassenen van 18  tot 70 jaar oud.
Vanaf 70 jaar wordt een individueel advies aan u gegeven.